Menu

Bureau

Oorsprong

Bij Carree Architecten hebben we ruime ervaring in scholenbouw, zorg, transformatie en publieke gebouwen. We zijn een gedreven en multidisciplinair architectenbureau dat is gevestigd in het door onszelf getransformeerde Monumento Urbano van Italiaanse architect Aldo Rossi in Zaandam. Vanuit deze thuisbasis gaan we bij iedere opgave op zoek naar de ruimtelijke identiteit van een plek om deze vervolgens te kunnen versterken.

Kenmerkend is onze sterke maatschappelijke betrokkenheid. Deze betrokkenheid zetten we onder meer in bij onderwijs- en zorgprojecten. Als bureau ontwerpen we ruimtes waar gebruikers zich verbonden voelen met elkaar. Het zijn gebouwen die mee kunnen bewegen met de veranderende visie in de toekomst.

Gebouwen kunnen je geruststellen bij een eerste schooldag of doktersbezoek en je thuis laten voelen na een werkdag. Het multifunctionele gebruik zorgt voor ontmoetingen tussen buurtbewoners. Een inclusieve samenleving, daar zetten wij ons voor in.

Meer dan ooit staat de verduurzamingsopgave centraal. Als bureau gebruiken wij onze kennis om op verschillende schaalniveaus te verduurzamen. Bij elke opgave worden vooraf de mogelijkheden verkend en vastgelegd in randvoorwaarden waar we integrale oplossingen voordragen.

Vanuit Monumento Urbano wordt gewerkt met een klein hecht team bestaande uit verschillende generaties. We leren onderling van de wisselende kijk op de opgaven en gaan mee in elkaars bevlogenheid. De transparante gevel rond ons werkdomein zorgt voor uitzicht richting het typerende torentje van Monumento Urbano. De levendige werkplek met rijke hoeveelheid aan daglicht inspireert ons bij het ontwerpen van ruimtes.

Nanine Carree

Nanine Carree (TU Delft, 2008) onderzoekend architect met een grote maatschappelijke betrokkenheid. Zij zet architectuur in om de stad te laten meebewegen met de (maatschappelijke) vraag van nu. Ontwerpen aan opgaven combineert zij met praktijkgericht onderzoek en de organisatie van discussie over maatschappelijke en vakgerelateerde thema’s. Circulariteit, multifunctionaliteit en zorg bracht zij onder de aandacht bij Stichting Babel Zaans Architectuurplatform en de Hogeschool van Amsterdam waar zij werkzaam is als docent architectuur. De veranderende rol van de architect is een thema waar zij zich mee bezig houdt als netwerkvertegenwoordiger bij de brancheorganisatie van architecten (BNA).

Bij projecten geniet zij van de interactie met gebruikers. In workshop of gesprekssessies komen de urgente onderwerpen aan bod. Deze houdt zij tot en met de uitvoering goed in het vizier.

Nanine kijkt graag om haar heen en heeft naast Delft en Amsterdam gestudeerd aan de TFH in Berlijn en er ETSAV in Barcelona. Op deze laatste plek ontdekte ze haar fascinatie voor hoeken, een plek van interactie en identiteit.

Paul Carree

Paul Carree (TU Delft, 1981) gedreven architect met een grote fascinatie voor stedelijke complexiteit. Hij studeerde af op het Houtveld, een overgangsgebied tussen stad en landschap, met een eervolle vermelding. Daar begon zijn fascinatie voor stedelijke culturele ecologie. In de jaren ’90 legde hij zich gedreven toe op stadsvernieuwing, met bewoners en voor bewoners betaalbare woningen realiseren. Juist bij deze opgave gaat het erom hoe individuele woningen worden opgenomen in een groter geheel. Analyse van stedelijke processen zijn dan onontbeerlijk, snel schakelen tussen programma en haalbaarheid. Het winnende ontwerp voor het Zaantheater bracht hem in 1993 naar Zaandam. De expertise opgedaan in de stadsvernieuwing kwam bij deze complexe opgave goed van pas.

Het herbestemmen van gebouwen loopt als rode draad door zijn werk. Met zijn expertise voor bouwtechniek, gevoel voor vormgeving en oog voor maatschappelijke tendensen gaat hij op zoek naar de ruimtelijke identiteit van de plek. Als commissielid bij erfgoedvereniging Heemschut zet hij zich in voor het Noord-Hollandse erfgoed en bedreigde sociale woningbouw. Met een frisse blik verdiept hij zich elke keer weer in een nieuwe opgave